Minciuna din spatele dezvoltării personale…

De câțiva ani buni se tot vehiculează expresia de dezvoltare personală. Mii de antrenori și „coucheri” care îți promit marea cu sarea. Adică, prin anumite strategii auto-impuse poți deveni mai bun și mai performant. Astfel, am găsit sute de site-uri care îți propun să te descoperi în 10 pași, să îți concediezi șeful în mintea ta, să te debarasezi de obligații și de lume, să ai o atitudine pozitivă zilnic, etc.

Poate fi o propunere veritabilă? Adică prin propria ta putere să îți transformi viața în așa manieră încât să fii mereu vesel și pozitiv? Sau o fi mai nou fericirea o înlănțuire succesivă de succese?

După cum ați observat dezvoltarea asta personală te dezbracă în primul rând de cultura ta, de tradițiile tale, de cine ești tu. Îți spune de la bun început să fii tu  însuți, să nu crezi în dogme (Steve Jobs), să îți faci singur o viața independentă fără a te supune altora sub nici un pretext și cu nici un preț.

Recunosc că am citit sute de articole și zeci de cărți despre aceste tipuri de dezvoltare și acum îmi pun întrebarea dacă au sens ori doar scop comercial? N-am găsit un progres în dezvoltarea mea personală, decât poate, un plus de motivație temporară, care trece…. Iată primul suflet ros..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s